De Nederlandse ploeg heeft het EK in Hongarije afgesloten met drie medailles. De kadetten jongens en de senioren mannen haalden zilver. De senioren dames reden zich naar brons.
 
De seniorenploegen van Nederland hebben het EK afgesloten met een zilveren en bronzen plak. Geheel ontevreden zullen beide ploegen wellicht niet zijn, maar er had bij beide ploegen zeker meer ingezeten. Zowel de mannen als de vrouwen kwamen halverwege alleen vooraan, maar werden toch weer bijgehaald. De dames werden achterhaald door de Italianen, die wonnen, en ook nog de Duitsers.
 
Bij de mannen maakte Crispijn Ariëns vlak voordat hij werd afgelost door Mark Horsten een flinke misser waardoor beide mannen elkaar bijna misten. Horsten raakte Ariëns nog wel, maar kon hem helemaal geen snelheid meegeven. Nederland had zich net serieus weten los te maken van de rest van het veld. In het tweede deel van Nederland bleef Nederland dominant aanwezig, een gouden medaille binnenhalen lukte echter niet meer. De ploeg met Mulder, Ariëns en Horsten reed naar zilver, achter de zeer sterke Italianen dit toernooi. Nederland heeft het toernooi afgesloten met 1 gouden medaille, vier zilveren en vijf bronzen medailles. Nederland eindigde als vijfde in de medaillespiegel. Italië won met grote overmacht de meeste titels.