Het is nog allerminst zeker of de marathonrijders aanstaande zondag hun tweede wedstrijd in de Natuurijs GrandPrix kunnen rijden. De baan is momenteel gesloten en de weerberichten zien er voor het weekend ongunstig uit.

Morgenochtend valt de definitieve beslissing over de Grand Prix van aanstaande zondag. Teun Breedijk geeft namens de KNSB aan dat er goed contact is met Flevonice en zegt dat er snel gehandeld kan worden. “Het weer hebben we niet in de hand. Hoge temperaturen en harde wind zorgen voor slechte omstandigheden van het ijs op Flevonice”.

Mocht de wedstrijd `zondag niet verreden kunnen worden dan wil dat niet zeggen dat de wedstrijd definitief afgelast gaat worden. Breedijk: “We gaan dan wel naar andere opties kijken, maar vooralsnog gaan we er vanuit dat we zondag rijden’.

Afgelopen vrijdag ging de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee ook al niet door wegens het extreme weer. Volgende week zaterdag staat de laatste natuurijs grandprix op het programma in Zweden. Ook daar is het niet erg winters, maar lijken de omstandigheden geruststellend meldt Breedijk. “Er ligt daar 20 centimeter ijs. In Nederland rijden we dan een Elfstedentocht. In de nachten vriest het daar gewoon, dus dat ziet er allemaal behoorlijk goed uit.”