Manon Dol en Jordy Buskermolen hebben de zevende wedstrijd van de 6-banen competitie op hun naam geschreven. Buskermolen kwam solo over de streep.

Er was niemand die hem kon volgen en zo pakte Jordy Buskermolen in zijn eentje een ronde op het peloton. Tweede werd Lars Hoogenboom, derde werd Ruud van Egmond. Op papier ging de laatst genoemde. Hij kreeg 20,1 punt. Nog geen enkele C-rijder wist een wedstrijd tweemaal te winnen. Christiaan Grigoleit won een keer en staat eerste in het klassement met een voorsprong van 13,1 punt op Maarten van der Salm.

Bij de dames was het Manon Dol die aan het langste eind trok. De 18-jarige Dol bleef nipt voor Kirsten Velzeboer die slechts achtduizendste tekort kwam voor de zege. Liesbeth Milatz werd derde. Opvallend is dat Dol en Velzeboer beiden twee wedstrijden wisten te winnen en nu op een gelijke score van 99,2 staan. Zij staan daarmee gedeeld vierde. Liesbeth Milatz staat eerste met 117,1 punt, Moniek van der Linden tweede met 104 punten, Annemarie Vriend staat derde met 101 punten.

Bij de masters was het Arjan Bakker die zijn schaats als eerste over de streep drukte. Hij was met Stan Nelissen ontsnapt uit het peloton. De winst in het peloton ging naar Robert Gaasenbeek, hij leidt na drie zeges het klassement. Sjoerd Brandt staat op 34,2 punten tweede. Tonny van Vliet staat derde en kijkt naar een achterstand van 44,3 punten op Gaasenbeek.

Uitslagen