De marathonploegen van De Haan Westerhoff en Okkinga Communicatie leiden na de tweede dag van marathon 3-daagse in Heerenveen.
 
Bij de heren stonden in Heerenveen een koppelkoers, mass start en puntenkoers op het programma. Op de koppelkoers bleek de ploeg van DHW de beste met Niels Mesu en Jan van Loon. Door deze zege nam de ploeg de leidende positie in het klassement over van het niet gestarte Van Werven. De mass-start werd een prooi voor Telstar. Rob Hadders won de wedstrijd en zijn maatje Sjoerd Huisman won de sprint van het peloton waardoor Telstar de meeste punten behaalde. Op de puntenkoers hielden de ploegen van DHW (eerste in het klassement) en Telstar (tweede in het klassement) elkaar nauwlettend in de gaten. Jan Maarten Heideman profiteerde daar optimaal van het behaalde de meeste punten. DHW behaalde in de puntenkoers meer punten dan Telstar waardoor de ploeg van coach Jan de Jager nu aan de leiding gaat.
 
Ook bij de dames veel spanning in het klassement.  Het eerste onderdeel ging naar de ploeg van Pallet Schilderwerken. Wieteke Cramer passeerde in de laatste ronde op knappe wijze Foske Tamar van der Wal van Okkinga. Van der Wal won wel de afvalkoers voor haar ploeg van Okkinga. Haar ploeggenote Kleibeuker werd derde en hierdoor won Okkinga dit onderdeel. De afsluitende puntenkoers ging naar ploeg van Beteropenhaardhout.nl. Lisa van der Geest en Lisanne Soemanta. Na vandaag gaat de ploeg van Okkinga aan de leiding.
 
Volgende week staat in Den Haag de laatste dag van de 3-daagse op de kalender en is tevens de laatste wedstrijd voor de marathonrijders.