Bob de Vries en Foske Tamar van der Wal hebben de De Ronde van Skasterlân op hun naam geschreven onder zware omstandigheden met veel wind en bij de heren veel sneeuw.
 
Er koud was het niet in het Friese Goingarijp, maar de harde wind en de sneeuw maakten de omstandigheden toch erg zwaar. Bij de heren werd meteen uit het vertrek hard gereden en dat resulteerde in vele groepen verspreid over de baan. Toen de storm geluwd was na ongeveer 30 kilometer streden nog maximaal 30 schaatsers mee voor de prijzen. Van deze schaatsers bleek Bob de Vries de sterkste en won solo. Na Bob de Vries kwam Ingmar Berga solo over de meet. Arjan Stroetinga maakte het feestje voor Bam compleet door derde te worden.
 
Bij de dames net als bij de heren een zware wedstrijd. Ditmaal bleek de ploeg van Okkinga de beste ploeg en wist de wedstrijd te controleren. Kopvrouw Foske Tamar Van der Wal wist te ontsnappen met de sterke Erna Last Kijk in de Vegte. In de sprint bleek Van der Wal de beste. Op de derde plaats finishte haar ploeggenote Jolanda Langeland.