Bob de Vries heeft in Alkmaar zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. Van der Wal won in de eindsprint al weer haar twaalfde overwinning van het seizoen.
 
De wedstrijd bij de heren kende een levendig verloop, maar nooit lukte het een groep om echt uit de greep van het peloton te geraken. Tot dat Bob de Vries, Douwe Bierma en Sander Kingma het hazenpad kozen. Kingma moest uiteindelijk afhaken, maar De Vries en Bierma slaagden met hulp van Jorrit Bergsma er in om een ronde voorsprong te nemen op het peloton. De Vries bleek uiteindelijk de slimste en sterkste door voorin het peloton af te sprinten. Bierma deed dit niet en in de laatste vijf ronden werd het gat tussen beide koplopers alleen maar groter. De Vries won dan ook op sterke wijze met een goed rijdende Bierma op plaats twee. Karlo Timmerman won de sprint van het peloton en werd derde. Crispijn Ariëns verstevigde de leiding in het klassement.
 
Bij de dames greep Foske Tamar van der Wal haar twaalfde zege van het seizoen. Van der Wal bleek wederom de sterkste rijdster in koers. Van der Wal had namelijk in de wedstrijd een zeer kansrijke kopgroep eigenhandig dichtgereden en won uiteindelijk ook de massasprint. Irene Schouten werd tweede en Wieteke Cramer sprintte naar het brons. Mariska Huisman behield de leiding in het klassement.
 
Uitslag