De zevende wedstrijd in het kader van de KPN Marathon Cup is een prooi geworden voor de Italiaanse Lollobrigida en Bob de Vries.

Bij de dames heeft de Italiaanse Lollobrigida voor een primeur gezorgd, Ze was al de eerste Italiaanse op het podium en nu is ze ook de eerste Italiaanse met een marathonzege. In de sprint troefde ze Maria Sterk en Rixt Meijer af. Rixt Meijer, die als derde finishte in de wedstrijd, deed goede zaken in het klassement. De rijdster uit de ploeg van Palet Schilderwerken heeft 14 punten voorsprong op Maria Sterk. Derde staat nu Elma de Vries.

Bij de heren was het opnieuw Bob de Vries die won. Na donderdag in Dronten al zijn tweede overwinning in drie dagen. Al vroeg in de wedstrijd wist hij een ronde voorsprong te pakken samen met Bart de Vries. Na de twee aanvallers pakten echter nog 15 mannen een ronde voorsprong waardoor er 17 mannen een ronde  voorsprong hadden. In de finale probeerden o.a. Ruud Aerts en Peter van de Pol om alleen weg te rijden, maar de aanvalspogingen stranden. In de sprint bleek Bob de Vries de beste, voor Crispijn Ariëns en Joost Vink. In het klassement neem Crispijn Ariëns de leiding over van de afwezige Arjan Stroetinga.