Het marathonteam De Uithof houdt op te bestaan. Het schaatscentrum heeft besloten na drie jaar de sponsoring van de gelijknamige marathonploeg te stoppen.

De ploeg heeft woensdag te horen gekregen dat de sponsor stopt en dat ook de ploeg op zal houden te bestaan, meldt Schaatspeloton op haar website. Het afgelopen seizoen kwamen Sandor Stuut, Marcel van Ham, Ruud Aerts, Leander van der Geest, Timo Verkaaik en Erik-Jan Kooiman uit voor de oranje-blauwe formatie van ploegleiders Kurt Wubben en Gé Wijnands.

KooimanDe ploegleiding betreurt het stoppen van De Uithof, maar is ook realistisch en begrijpt het besluit. Al had de ploeg liever in een eerder stadium gehoord dat Schaatscentrum de Uithof stopt met de sponsorring. “Hadden wij dit twee of drie maanden eerder gehoord dan zouden wij meer tijd hebben gehad om een nieuwe sponsor te vinden”, aldus ploegleider Gé Wijnands.

De ploeg van Gé Wijnands en Kurt Wubben maakte een sterk seizoen door en deed in alle wedstrijden mee om de prijzen. Erik-Jan Koorman zag zijn sterke rijden al beloond met een overstap naar de opleidingsploeg van Jillert Anema. De rest van de ploeg zal op zoek moeten naar een nieuwe ploeg.