Op de eerste dag van het gecombineerde NK Allround en NK Afstanden voor junioren hebben Sanneke de Neeling, Kai Verbij, Melissa Wijfje en Patrick Roest de eerste afstanden op hun naam geschreven.

Op de vijfhonderd meter bij de dames reed eerstejaars A-junior Sanneke de Neeling naar de snelste tijd. De Neeling reed 41,22 en bleef daarmee Bente van den Berge voor. Van den Berge noteerde 41,39. De derde plaats ging naar Leeyen Harteveld. Bij de heren snelde Kai Verbij naar een snelle 36,78. Sprinter Verbij liet Daidai Ntab en Arvin Wijsman achter zich. Ntab noteerde een tijd van 37,31. Wijsman liet de klok stilstaan op 37,79.

Op de vijftienhonderd meter bij de dames bleek Melissa Wijfje met afstand de snelste. Wijfje noteerde een tijd van 2.03,35 en bleef De Neeling ruim boor. De Neeling klokte 2.05,84. De derde plaats ging in 2.06,16 naar Jade van der Molen. Bij de heren op de drie kilometer reed Patrick Roest naar een snelste tijd. Roest reed een tijd van 3.55,01. Willem Hoolwerf finishte knap als tweede. Hoolwerf reed een persoonlijk record in 3.56,51. Derde, ook in een persoonlijk record, werd Kars Jansman.

Uitslagen