Antoinette de Jong is in het Noorse Bjugn wereldkampioene geworden op de duizend meter. De olympiër liet haar landgenotes Wijfje en De Neeling achter zich.

Nederland doet het net als op de Olympische Spelen ook erg goed op het WK junioren. Vandaag pakte Antoinette de Jong haar eerste wereldtitel dit toernooi in het Noorse Bjugn. Op de duizend meter bleek de achttienjarige de snelste in een tijd van 1.18,52.

De kampioene van gisteren op de vijftienhonderd meter Melissa Wijfje moest op de duizend meter genoegen nemen met plaats twee. Wijfje noteerde een tijd van 1.19,46. Sanneke de Neeling maakte het Nederlandse feestje compleet door in 1.20,51 derde te worden.

Door haar zege op de duizend meter heeft Antoinette de Jong de leiding in het klassement stevig in handen. Wijfje staat in het klassement tweede en moet op de drie kilometer, de laatste afstand voor de dames, 3,28 seconden goedmaken op De Jong. Een lastige opgave, want De Jong is sterk op de drie kilometer. De Jong kwalificeerde zich zelfs voor deze afstand voor de Olympische Spelen. De Neeling staat vijfde in het klassement.

Uitslag Klassement