Tijdens de Essent ISU World Cup in Erfurt hebben Bob de Jong en Martina Sablikova de langste afstand op hun naam geschreven.

In een fantastische slotrit op de tien kilometer sloeg Bob de Jong op sterke wijze een late aanval van concurrent en ploeggenoot Bergsma af en won op overtuigende wijze. In een tijd van 12.53,56 bleef hij Bergsma met 1.80 seconden voor. De twee rijders van BAM declasseerden de rest van het deelnemersveld. Seung-Hoon Lee was de beste van de rest op 26,28 seconden. Een enorm gat. Ted-Jan Bloemen werd geklasseerd als vierde in een tijd van 13.22,38.

Bij de dames zijn de verschillen in de top kleiner en dat was voorheen wel eens anders. De Tsjechische Sablikova won in een tijd van 7.01,33, maar wist niet een enorm gat te slaan. Haar grootste concurrente Beckert werd tweede op anderhalve seconde. Het gaat naar de nummer drie en de rest van het veld is nog wel behoorlijk. Claudia
Pechstein werd derde in 7.06,96. Diane Valkenburg werd vijfde in 7.08,37. Valkenburg kende een moeilijk slot en gaf in de laatste ronde een podiumplaats uit handen.