De Boer RVS, afgelopen seizoen sponsor van het 2e team van MKBasics, gaat dit jaar door als sponsor van een dames marathonteam. Het bedrijf uit Makkum dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en bouwen van machines heeft de handen ineen geslagen met team Haico Bouma / ZiuZ Medical Solutions. Drijfveer achter dit samenwerkingsverband is Sandra ’t Hart.
 
‘t Hart is vanuit haar bedrijf ‘Sport met Hart’ gespecialiseerd in personal training en organisatie van schaatsreizen , fietsreizen en clinics. Samen met Frouke Oonk zijn ze ondernemer van Sport met Hart. Hun kennis en ervaring willen ze graag gebruiken om de dames in de ploeg naar een hoger niveau te tillen. Komend seizoen zal ‘t Hart niet alleen als rijdster actief zijn, maar ook als trainster/ ploegleidster in samenwerking met Haico Bouma, Frouke Oonk en Chris Witty. Witty die als bewegingswetenschapper het testen van de schaatssters op zich neemt.
Het team is als volgt samengesteld. Linda Bouwens afgelopen seizoen al ploegmaatje van ’t Hart blijft. Nieuw in de ploeg zijn Fransiska Groen, Marleen Elstgeest en Jorieke van der Geest.
 
Leonie Lubbinge en Ria Westenbroek reden vorig seizoen al voor team Haico Bouma / ZiuZ Medical Solutions en zullen ook dit jaar deel van het team uitmaken. Verder zal er waarschijnlijk nog een langebaanschaatsster aan het team worden toegevoegd.
 
Schaatskledingfabrikant Forte heeft zich aangeboden als kledingsponsor.