Marathonschaatser Crispijn Ariëns zal morgen niet met zijn ploeg vertrekken naar Zweden. De rijder uit de Aware/Fonterra-ploeg kampt met een peesblessure aan zijn enkel.

Het is niet het seizoen van Crispijn Ariëns. In Enschede leek hij zijn eerste kunstijswedstrijd uit zijn schaatscarrière te winnen, kwam ook als eerste over de finish, maar werd nadien gediskwalificeerd. Rondom de wedstrijd in Enschede begonnen de problemen voor Ariëns met zijn enkel ook.

Ariëns: “Ik heb al een tijdje last van mijn enkel. Het begon dik een maand geleden en het is eigenlijk steeds erger geworden. Na wat testen deze week en een echo heb ik in overleg met de dokter en de ploeg besloten Zweden nu te laten schieten. Ik kan mijn schaats niet aan zonder pijn en dan is honderdvijftig kilometer te ver. Hopelijk kan ik door de rust de rest van het seizoen nog goed afmaken”.

Ariëns werd vorig jaar in Zweden derde en won de het klassement in de natuurijs Grand Prix. In die Grand Prix won de marathonschaatser de Aart Koopmans Memorial en de wedstrijd op de Italiaanse Reschensee.

Net als voorgaande jaren laat de complete ploeg van BAM de wedstrijd in Zweden schieten.