Langebaansponsor Corendon blijft tot aan de Spelen van Pyeongchang aan de gelijknamige schaatsploeg verbonden. Dat werd vandaag duidelijk. De sponsor tekende een contract voor twee jaar met een optie voor nog twee jaar.

Al voor de Spelen leek het duidelijk dat Corendon door zou gaan met de sponsoring van haar langebaanploeg, in tegenstelling tot veel¬† andere langebaanploegen. Tegenover schaatsen.nl verklaarde directeur Atilay Uslu: “Het zilver en brons op de Spelen voor Jan Blokhuijsen en Lotte van Beek zijn geweldig en was voor mij de bevestiging van mijn beslissing. Dat daar ook nog eens goud van Jan, Lotte en Marrit Leenstra op de teampursuit bijkwam, was natuurlijk fantastisch”

De ploeg van Corendon kent met schaatsers Lotte van Beek, Marije Joling, Marrit Leenstra, Jan Blokhuijsen, Robert Bovenhuis, Renz Rotteveel, Maurice Vriend, Tim Roelofson en de Fransman Benjamin Mace een goed jaar. Op de Olympische Spelen werden meerdere medailles behaald en op de Europese kampioenschappen allround behaalde Jan Blokhuijsen voor het eerst in zijn schaatscarrière de titel. Tijdens het WK later dit jaar in Heerenveen is Blokhuijsen ook weer een van de grote favorieten.