De Brandaris Classic op Terschelling staat niet langer op de skeelerkalender. De organisatie kon samen met de KNSB geen geschikte datum vinden voor het evenement.
 
Initiatiefnemer Ard Alderts betreurt de annulering van de wedstrijd, maar zegt weinig keus te hebben. “We hebben vorig jaar geëvalueerd met de KNSB. Daar zijn voor ons een paar duidelijke aandachtspunten naar voren gekomen. We wilden graag eerder in het jaar en we wilden meer deelnemers. Nu was voor dit skeelerjaar de wedstrijd weer laat op de kalender gezet(16 september). Je krijgt dan dat veel rijders al weer bezig zijn met de winter en niet komen opdagen. We steken heel veel werk en ook geld in de skeelerwedstrijd, maar we willen dit niet organiseren voor slechts een handjevol deelnemers. Ook de organisatie op Terschelling ziet dat niet zitten”.  Een gemiste kans voor de skeelersport, want weer een fantastische locatie gaat verloren. De NOS had al een toezegging gedaan om dit jaar wederom verslag te doen van de wedstrijd, deze promotie zal de sport dan helaas ook missen.
 
De Brandaris Classic, tweemaal verreden, was in korte tijd uitgegroeid tot één van de mooiste wedstrijden van het jaar. Ook het parcours werd door velen gezien als het mooiste wat Nederland te bieden heeft. Vorig jaar ging de overwinning naar de Belgische wereldkampioen Bart Swings. Hilde Goovaerts zegevierde bij de vrouwen.
De skeelerkalander telt nu nog elf wedstrijden in de KPN Inline Cup. Eerder verdween ook de wedstrijd in Veendam van de kalender. Daarentegen is de wedstrijd in Utrecht toegevoegd aan de kalender.