Na dit seizoen keren Ruud Borst en Pieter-Jan van Eck niet terug in het marathon peloton. Beide heren kwamen afgelopen seizoen uit voor de formatie van Snelle Jelle.

Ruud Borst en Pieter-Jan van Eck uit de ploeg van Snelle Jelle hangen de schaatsen na dit seizoen aan de wilgen.  Borst is met zijn 41 jaar een van de oude rotten in het vak. De boomlange specialist op natuurijs noteerde dit seizoen een zestiende plaats op Flevonice en een zeventiende plaats bij de Aart Koopmans Memorial op de Weissensee. In het verleden won de lange Borst vele wedstrijden waaronder tweemaal de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee en het Open Nederlands kampioenschap. Ook reed Borst de Elfstedentocht van 1997. Borst werd zesde. Op Nederlands natuurijs was Borst rond de Elfstedentocht een van de beste marathonmannen en won o.a. de Oldambtrit en de Westland Marathon.

Pieter-Jan van Eck stond te boek als groot talent en reed dit jaar nog in de kopgroep bij het Open Nederlands Kampioenschap op de Weissensee. Hij werd daar zevende. In 2010 wist Van Eck zijn grootste overwinning te pakken op de Weissensee. Hij won de Aart Koopmans Memorial na een machtige sprint in de beslissende kopgroep. In de kleuren van Safan won Van Eck zijn enige wedstrijd op kunstijs. De keuze voor Van Eck was niet eenvoudig. Doorgaan in de huidige balans tussen werk en sport boden hem niet meer de mogelijkheid om op de top van zijn kunnen te presteren. Doordat het grootste gedeelte van het peloton prof of semiprof is heeft Pieter-Jan besloten deze strijd niet meer met hun aan te gaan.