Bont is al jarenlang een grote speler in de skeelermarkt, maar raakte de laatste jaren achterop. Zeker op het gebied van wielen streefden Matter en MPC de Australische fabrikant voorbij. Bont lijkt nu echter weer helemaal terug.
Roy Boeve, winnaar van de KPN Inline Cup vorig jaar, behartigt tegenwoordig de zaken voor Bont in Europa en dat gaat naar eigen zeggen er goed. “Bont had een tijdje geen distributeur in Europa, dat ga je meteen merken als skeelermerk. De sport is klein en je moet er bovenop zitten, daar ben ik nu mee bezig.”
 
Skeelerwielen zijn in de skeelersport van groot belang en grote toernooien zijn dan altijd ook een spannend moment voor wielenprocenten. Welk wiel kiezen de toppers? Natuurlijk komen er sponsorcontracten bij kijken, maar over het algemeen kiezen de toppers op een dergelijk groot toernooi toch voor het beste wiel. De verschillen zijn klein aan de top en een beter wiel maakt het verschil.
 
Boeve is zeer enthousiast over de wielen van Bont. “Kijk naar de regenwielen. MPC had jarenlang met afstand het beste wiel. Wij hebben nu ook een topregenwiel, De Typhoon. Dit wiel kan zeker de concurrentiestrijd aangaan met MPC. Kijk alleen al naar de wedstrijd in Otterlo, daar rijden de eerste drie mannen op Bont. Ook een topper als Ariëns kiest daar voor Bont dat doet me goed. Zeker als ik zie dat hij inrijdt op MPC en Bont en er dan voor kiest om volledig op Bont te rijden.”
 
Niet alleen met een regenwiel heeft Bont een topproduct in huis. Ook op de baan heeft Bont met de Black Ops concurrerend wiel. Tijdens de Franse baankampioenschappen reden toppers als Lepivert en Pelloquin op deze wielen en domineerden. Voor Bont zijn het spannende tijden. Zullen enkele toppers kiezen om in Hongarije op de Bont wielen te rijden? Boeve “We zijn reëel, we zijn er een tijdje uitgeweest. Toch hopen we op enkele mooie prestaties op onze wielen, en dat willen we de komende jaren verder uitbouwen.