Havard Bokko heeft in Berlijn een knappe zege weten te behalen op de 1500 meter. De Noor won voor Kjeld Nuis. Door zijn zege wipte Bokko in het eindklassement van de World Cup over Davis heen. Nuis werd door zijn goede optreden knap tweede.
 
Havard Bokko lijkt zo vlak voor het WK op koers om zijn wereldtitel vijftienhonderd meter succesvol te verdedigen. Niet alleen won de Noor met een tijd van 1.47,50, ook pakte hij de eindzege in het klassement. Kleld Nuis was met 1.47,68 dichtbij en werd tweede. Koen Verweij en de verrassende Mark Tuitert reden beide 1.47,71, maar Verweij kreeg uiteindelijk de derde plaats, omdat hij nipt sneller bleek. Drie kilometer
Op de drie kilometer bij de dames zegevierde Sablikova. De Tsjechische heeft met haar zege alle wedstrijden in World Cup verband dit seizoen gewonnen over drie en vijf kilometer. Linda de Vries bleek de beste Nederlandse op plek vier en mag net als Diane Valkenburg naar het WK afstanden op deze afstand. Ireen Wüst, die ziek vertrok uit Berlijn, moet hopen op een aanwijsplaats. 500 meter Bij de heren won de Canadees Jamie Gregg verrassend de 500 meter. In een tijd van 35,06 bleef hij de Fin Koskela een honderdste voor. Mo werd derde, net voor de Nederlander Ronald Mulder. Mulder mag door zijn goede klassering hopen op WK deelname op deze afstand. Als zijn tijd van 35,19 dit weekend de snelste Nederlandse tijd blijft dan mag hij samen met zijn broer Michel naar het WK afstanden op de 500 meter in Heerenveen. Bij de dames won de Chinese Yu wederom. Margot Boer finishte als beste Nederlandse op de vijfde plaats.

Uitslagen