Roy Boeve maakt zijn comeback in het marathonpeloton. Niet als marathonschaatser maar als coach. De 27-jarige Boeve vervangt Rene Ruitenberg bij Van Werven.
 
Roy Boeve stopte vorig jaar met marathonschaatsen. De excentrieke Kampenaar stopte noodgedwongen omdat hij last had van de welbekende zwabbervoet. Na twee jaar van afwezigheid maakt hij nu zijn comeback en de ploeg van Van Werven is daar erg blij mee.
 
Ruitenberg zal wel actief blijven bij de ploeg, maar meer op de achtergrond. Der oud marathonrijder geeft aan dat hij het te druk heeft om de ploeg verder te kunnen begeleiden.
 
Op de website van Van Werven geeft Boeve aan zin te hebben in zijn nieuwe job: “Als je een lijst van tien coaches in het marathonschaatsen maakt, kies je niet direct mij uit”, lacht Boeve. “De jongste met de grootste mond. Ik moet het nog helemaal waarmaken, maar vind het mooi dat ze mij de kans geven. Dat is een totaal andere aanpak van dit team, en dat spreekt me enorm aan.”
 
Boeve wierp zich tijdens zijn carrière al vaak op als een leider in het team. “Ik heb er heel veel zin in en ook ideeën over. Vooral tactisch en mentaal is er winst te behalen met deze groep. Iemand zei me: denk je nu echt dat je om de BAM-trein heen kunt rijden? Nou, je kunt er toch ook doorheen? Er zijn heus mogelijkheden om wedstrijden te winnen.”