Margot Boer heeft met groot verschil de eerste omloop van de vijfhonderd meter gewonnen. De rijdster uit de ploeg van Liga noteerde een tijd van 37,64 en zette de concurrentie op zeer grote achterstand.

Laurine van RiessenOp een straatlengte achterstand finishte Laurine van Riessen als tweede. Van Riessen klokte een eindtijd van 38,32 en bleef op haar beurt Thijsje Oenema nipt voor. Oenema noteerde een eindtijd van 38,36. Met 38,51 werd Annette Gerritsen vierde. De verrassing op de vijfhonderd meter was wellicht de in topvorm verkerende Lotte van Beek. Van Beek reed een eindtijd van 38,68

Anice Das kwam als eerste van de ‘echte’ favorieten in actie. Das, die traint onder coach Desly Hill, kende echter een beroerde start. Met een eindtijd 39,09 kan Das een goede eindklassering over twee afstanden wel vergeten.

Prestatiematrix

De vijfhonderd meter dames staat slecht genoteerd op de prestatiematrix. Alleen de winnares is zeker van de Spelen. De nummers twee, drie en vier vrijwel zeker niet. Hierdoor lijkt Thijsje Oenema, als haar ploeggenote Boer geen fout maakt, vrijwel zeker de Spelen in Sotsji te missen.

Uitslag