Bob de Jong heeft de vijf kilometer gewonnen tijdens de Holland Cup in Deventer. De duizend meter bij de heren werd een prooi voor Lucas van Alphen, Marrit Dekker won bij de dames.

Na zijn zege in de Eerste Divisie op de marathon heeft Bob de Jong ook de vijf kilometer gewonnen in Deventer. In een tijd van 6.36,65 liet hij zijn ploeggenoten Bergsma en Bovenhuis achter zich. Bob de Vries en Arjan Stroetinga maakten het BAM feestje compleet door vierde en vijfde te worden.

Op de duizend meter tijdens de Holland Cup bleken Marrit Dekker en Lucas van Alphen de snelste. Dekker klokte een tijd van 1.21,18 en bleef daarmee Irene Schouten en Manon Kamminga voor. Schouten en Kamminga zijn opvallende namen, want beide dames reden deze zomer nog het WK skeeleren in Italiƫ en rijden bijna wekelijks een marathon. Een goede prestatie op de korte duizend meter is dan ook verrassend.

Net als op de vijftienhonderd meter bleek Lucas van Alphen ook de beste op de duizend meter. Van Alphen won in een tijd van 1.12,13 en bleef daarmee Kai Verbij en Thomas Knol voor.