Bob de Jong zal volgend jaar niet meer schaatsen onder coach Jillert Anema. Voor de bronzen medaille winnaar op de olympische tien kilometer in Sotsji is er geen plaats binnen de ploeg van Anema.

Eerder vandaag werd al duidelijk dat Clafis en A-Ware de nieuwe sponsornamen zijn waar Anema volgend jaar mee gaat werken. Wat volgens de NOS ook zeker is is, is dat Bob de Jong op zoek kan gaan naar een nieuwe ploeg. Voor de medaille winnaar tijdens de spelen in Sotsji is geen plaats meer. Wel duidelijk is dat Jorrit Bergsma, Bob de Vries en Arjan Stroetinga kunnen blijven en het geraamte zullen vormen van de nieuwe ploeg.

Naast de Nederlandse jongens zal de ploeg ook internationaal getint worden. Bert Jonker van Clafis geeft aan: “Ik wil als sponsor een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de schaatssport. Het is van belang om niet alleen te focussen op Nederland, maar ook op de ontwikkeling van de sport in het buitenland.”

“Dat wil ik doen door ook het niet-Nederlandse talent een kans te geven zich te ontwikkelen tot goede schaatsers. Nederlandse ploegen kijken alleen naar Nederlands talent, maar de schaatssport moet breder.”

Ook voor dames is ruimte bij Anema. Zo zal er ook een damesploeg gaan komen die zich richt op allrounden en marathonafstanden.