Jan Blokhuijsen is in het Noorse Hamar Europees kampioen allround geworden. In een rechtstreeks duel rekende Bokhuijsen af met Koen Verweij op de tien kilometer. Havard Bokko finisht in het klassement als derde.

Voor het eerst in zijn schaatscarrière is Jan Blokhuijsen Europees kampioen allround geworden. Op de afsluitende tien kilometer wist de rijder uit de ploeg van Corendon het af te maken. Blokhuijsen won de tien kilometer in een tijd van 13.07,22 en ging met deze tijd zijn concurrent Verweij voorbij in het klassement. Verweij knokte op de tien kilometer voor wat hij waard was, maar wist het gat met zijn rivaal net niet klein genoeg te houden. Verweij werd in een tijd van 13.13,45 knap tweede op de afsluitende tien kilometer. Bart Swings finishte als derde op de tien kilometer en eindigde uiteindelijk als vierde in het klassement.

In de voorlaatste rit reden de Noren Havard Bokko en Sverre Lunde Pedersen tegen elkaar. Pedersen won de rit, maar zijn landgenoot Bokko wist hem voor te blijven in het klassement. Bokko noteerde een tijd van 13.22,09 en bleef daarmee Bart Swings ook voor in het klassement.

Na een sterke tien kilometer finishte Renz Rotteveel uiteindelijk als zesde in het klassement. Douwe de Vries wist niet te imponeren op ‘zijn’ tien kilometer en eindigde als zevende.

klassement