Beteropenhaardhout.nl stopt na dit seizoen met de sponsoring van het gelijknamige dames marathonteam. Na drie jaar houdt de sponsor van onder andere Mariska Huisman ermee op.

Onder de vlag van Beteropenhaardhout.nl haalde de ploeg diverse grote prijzen binnen. Zo was er in het eerste jaar het Nederlands kampioenschap op natuurijs voor Yvonne Spigt, nu rijdend voor Steigerplank.com. Een jaar later was het raak voor Mariska Huisman. Ook won zij tweemaal de Cup.

Dit jaar reed Huisman samen met Lisa van der Geest, Lisanne Soemanta en Cindy Vergeer voor de oranje/zwarte brigade. De dames willen graag met z’n allen bij elkaar blijven schaatsen en hopen dat een nieuwe hoofdsponsor zich aandient. Naast de overwinningen van Huisman wist ook Van der Geest een overwinning te pakken op Flevonice en rijdt zij al geruime tijd rond in het witte pak. Daarmee is zij de beste jongere van het peloton. De laatste overwinning van BOHH was afgelopen zaterdag op het Runnmeer in Zweden. Huisman bleek de rapste in de sprint en heeft daarmee ook het groene pak overgenomen van Carla Ketellapper-Zielman.

Het management van de ploeg heeft er alle vertrouwen in dat er binnen korte tijd een nieuwe sponsor zich zal melden. “Met deze ploeg hebben we afgelopen jaren alle hoofdprijzen binnen gesleept en daardoor hebben wij veruit de meeste publiciteit. Het is een ploeg met uitstraling, een mooier uithangbord kun je als sponsor niet wensen”, aldus het management.