Jorrit Bergsma heeft de vijf kilometer gewonnen tijdens de Essent ISU World Cup in Berlijn. In een tijd van 6.14,82 bleef hij Jan Blokhuijsen de baas. Derde werd de Zuid-Koreaan Lee.

Jorrit Bergsma leek in de laatste rit met gemak naar de snelste tijd te rijden, maar in de laatste ronden werd het toch nog spannend. Niet alleen leek de tijd van Jan Blokhuijsen heel erg goed, zijn tegenstander Seung-Hoon Lee kwam in de laatste ronden nog erg dichtbij. Jan Blokhuijsen werd in een tijd van 6.15,66 tweede. Lee noteerde in zijn rit tegen Bergsma een tijd van 6.16,12.

Bart Swings reed zich met een tijd van 6.18,62 naar een sterke vierde plaats en lijkt steeds beter in vorm te komen. Douwe de Vries werd in 6.18,64 vijfde in Berlijn. Bob de Jong viel tijdens zijn vijf kilometer flink tegen. De jong kwam in zijn rit tegen de Fransman Contin tot een tijd van 6.22,14 en werd slechts elfde.

In de B-groep noteerde Rob Hadders de derde tijd. Hadders reed met 6.23,38 een persoonlijk record. Dmitry Babenko won de B-groep met 6.21,15.

Uitslag Klassement