Jorrit Bergsma en Elma de Vries hebben de derde marathon wedstrijd van dit seizoen in Deventer op hun naam geschreven. De Vries won in de sprint, Bergsma pakte solo een ronde voorsprong.
 
In een koud en druk Deventer reden de marathonschaatsers al weer hun derde marathon van het seizoen. Bij de heren leek Jorrit Bergsma duidelijk zijn zinnen gezet te hebben op de wedstrijd en dat resulteerde in een ronde voorsprong. Erg sterk, want juist op het moment dat Bergsma een ronde voorsprong nam op het peloton ging het erg. In de laatste drie ronden kon Bergsma uitgebreid zijn overwinning vieren. In de sprint om plaats twee werd Gary Hekman tweede, voor Arjan Stroetinga.
 
Bij de dames zegevierde Elma de Vries na vorige week opnieuw. In de sprint bleek ze nipt de beste voor Foske Tamar van der Wal en Maria sterk. In het klassement blijft Mariska Huisman aan de leiding staan. Irene Schouten kwam met nog dik een ronde te gaan ten val en verloor kostbare punten voor het klassement. Ze staat nu derde.
 
Christijn Groeneveld en Mariska Huisman zullen een uitnodiging ontvangen voor de eerste Mass-start van het seizoen in World Cup verband in Heerenveen. Beide rijders gaan aan de leiding in het klassement en verdienen daardoor het ticket.