Jorrit Bergsma heeft zich teruggetrokken uit de achtervolgingsploeg. “Ik heb het gevoel dat ik genaaid wordt en heb daarom niet het gevoel dat ik deel uit maak van deze ploeg.”

Jorrit Bergsma maakt niet langer deel uit van de achtervolgingsploeg. De Fries kan zich niet vinden in de gang van zaken rondom de achtervolgingsploeg en heeft besloten niet meer in actie komen. Bergsma: “We zijn met z’n vieren absoluut geen ploeg en ik heb niet het gevoel dat ik deel uit maak van de ploeg. Ik heb zelfs het gevoel dat ik nooit echt deel uit heb gemaakt van de ploeg en heb dan ook besloten dat ik niets meer aan deze ploeg toe kan voegen”.

Hoewel het niet hardop is gezegd lijkt de overweging van Bergsma duidelijk. Mocht Bergsma hebben gereden tegen bijvoorbeeld de matige Fransen in de eerste rit, dan had hij ook een medaille kunnen ontvangen na de finale. Omdat nu driemaal dezelfde jongens in actie komen, ontvangt Bergsma ook geen medaille. Bij de dames worden wel alle vier de dames gebruikt en zullen ook alle dames een medaille ontvangen.

Arie Koopt reageert verbaast tegenover de NOS over het terugtrekken van Bergsma. “Teruggetrokken? Nee hoor Bergsma is nog steeds beschikbaar. We hebben een goed vangnet en als dat nodig is schakelen we dat in. Tot een half uur voor de wedstrijd kunnen we nog een wijziging maken als dat nodig is. Maar dat is niet nodig. We gaan het met deze jongens doen.”

Bergsma spreekt zich duidelijk uit over de afmelding. Arie Koops houdt de opties nog open.  Vanmorgen is er ook een gesprek geweest met Chef de Mission Maurits Hendriks.  Hendriks heeft de breuk proberen te lijmen, maar dat is niet gelukt. Bergsma trainde vanmorgen ook niet mee met de ploeg.