Bij afwezigheid van Sven Kramer heeft Jorrit Bergsma de vijf kilometer gewonnen tijdens de Essent ISU World Cup in het Duitse Inzell.

Jorrit Bergsma heeft zijn olympische vorm meegenomen naar het Duitse Inzell. In een tijd van 6.14,08 was hij flink sneller dan zijn concurrenten. Bergsma begon in zijn rit tegen De Jong vlot en kon de rondtijden lang rond de 29,5 seconden houden. Even had Bergsma zelfs het baanrecord van Sven Kramer in het vizier, maar dat moest hij in de slotronden toch loslaten. 6.14,08 is echter een zeer snelle tijd in Inzell.

De Noor Sverre Lunde Pedersen wist bij afwezigheid van Kramer en ook van Jan Blokhuijsen de tweede plaats te veroveren. Pedersen deed dat in een tijd van 6.19,48. De Duitser Patrick Beckert werd verrassend derde in 6.22,71. Douwe de Vries miste het podium net met een tijd van 6.22,88.

Bob de Jong viel in de laatste rit tegen Bergsma tegen. De Jong werd zesde in een tijd van 6.23,84. Rob Hadders was de vierde en laatste Nederlander in de A-groep op plaats acht. Frank Vreugdenhil won eerder vandaag in de B-groep.

Uitslag