Jorrit Bergsma heeft de tien kilometer gewonnen tijdens de Essent ISU World Cup in Astana. Bob de Jong finishte nipt achter Bergsma als tweede.
 
Jorrit Bergsma heeft de tien kilometer gewonnen tijdens de World Cup in Astana. Bergsma reed lange tijd rond het schema van het wereldrecord van Sven Kramer, maar moest dat in de finale toch loslaten. Bergsma finishte uiteindelijk in een tijd van 12.50,40. Voor Bergsma net geen persoonlijk record. Bob de Jong werd op slechts 82 honderdsten tweede. De Koreaan Lee werd derde op meer dan 16 seconden.

1500 meter
Op de 1500 meter dames wist Nesbitt een Nederlands trio af te troeven. In een rechtstreeks duel troefde de Canadese Marrit Leenstra af. Nesbitt kwam uit op een tijd van 1.57,18 en was daarmee 11 honderdste sneller dan Leenstra. Linda de Vries werd knap derde en Diane Valkenburg werd vierde. Allen finishten binnen 15 honderdsten van elkaar.

Op de ploegenachtervolging werden de Nederlandse dames derde. De Canadese dames wonnen met overmacht. De dames uit Zuid-Korea werden knap tw