Jorrit Bergsma zal zijn ploeggenoten aanstaande zaterdag ‘gewoon’ vergezellen tijdens de veertiende wedstrijd in de Marathon Cup van het seizoen.

Precies drie weken voor de Olympische vijf kilometer rijdt Jorrit Bergsma nog een marathonwedstrijd. De rijder uit de BAM-ploeg komt aan het vertrek samen met zijn ploeggenoten. In Tilburg vindt de laatste marathon voor de natuurijsperiode plaats. Volgende week vertrekt het marathonpeloton naar de Weissensee. Daar worden o.a. de Open Nederlandse kampioenschappen gehouden en de Alternatieve Elfstedentocht.

Alexis ContinJorrit Bergsma combineert al het hele Olympische seizoen de marathonwedstrijden met langebaanschaatsen en maakt op beide disciplines indruk. De Fries staat dan ook aanstaande zaterdag, precies drie weken voor de start van de Olympische Spelen, ‘gewoon’ aan de start in een marathonwedstrijd. Ook zijn ploeggenoot Alexis Contin, deelnemer voor Frankrijk aan de Spelen, rijdt zaterdag de marathonwedstrijd. De BAM-ploeg trainde de afgelopen week in de Spaanse zon op het eiland Tenerife.

Als laatste voorbereiding op de Olympische Spelen vertrekken Bergsma en Contin samen met hun ploeg volgende week naar Inzell.