Jorrit Bergsma en Yvonne Spigt hebben beide op indrukwekkende wijze het NK Marathon gewonnen. Zowel Spigt als Bergsma kwamen alleen over de finish.
 
De wedstrijd bij de vrouwen werd gekenmerkt door een sterke kopgroep die lange tijd voor het peloton uitreed. De favorieten, waaronder Huisman en Van der Wal, gaven echter niet op en wisten toch weer terug te komen.  In de finale koos echter Rixt Meijer toch nog de aanval en kreeg gezelschap van Spigt. Na een valpartij van Meijer kon Spigt solo doorrijden naar de titel. Meijer werd tweede gevolgd door Carla Zielman.
 
Bij de mannen een soortgelijk scenario. Een sterke kopgroep, met ook al Bergsma, maakte zich los van het peloton en kreeg een mooie voorsprong. Toch kwam een flink uitgedund peloton weer terug. Het spel begon opnieuw. Jorrit Bergsma profiteerde hier het beste van door met anderhalve ronde te gaan solo weg te rijden. Bergsma werd nooit weer teruggezien en pakte zijn tweede natuurijstitel uit zijn schaatscarrière. Simon Schouten werd knap tweede, Rick Smit derde. Uitslag