Jorrit Bergsma en Mariska Huisman hebben de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Tijdens de Kwintus Nova Trophy in Dronten zegevierde het duo. Bij de heren in de eerste divisie won de sterke Thom van Beek.

Na een paar weken van afwezigheid stond Jorrit Bergsma donderdag weer aan de start in Dronten. De BAM-rijder was pas net terug van de World Cup wedstrijden in Amerika, maar dat scheen hem niet te deren. Al vanuit de eerste ronden zette Bergsma druk op de ketel en dat resulteerde uiteindelijk in een veertien man sterke kopgroep. In de finale koos de rijder uit Oldeboarn meteen de aanval. Reactie kwam er niet meteen en dat was voor Bergsma het teken om de gashendel vol open te draaien. Met succes, want hij bereikte solo de finish voor zijn eerste overwinning van dit seizoen. Frank Vreugdenhill zette met vijf ronden te gaan nog wel solo de achtervolging in, maar kwam te laat en werd tweede. Jan Maarten Heideman won de sprint van de achtervolgende groep en werd derde.

Uitslag Heren

Huisman supersnel in finale

Bij de dames reed Mariska Huisman naar haar eerste overwinning van het seizoen. Ze deed dat op indrukwekkende wijze in de sprint van een grote kopgroep. In de kopgroep van achttien dames zaten vrijwel alle grote namen. Janneke Ensing, de leider in het klassement van de KPN Marathon Cup, werd tweede in de sprint voor de rappe Foske Tamar van der Wal.

Uitslag dames

Van Beek de sterke B-rijder op dit moment

Thom van Beek mag zich op dit moment de sterkste rijder van de Eerste Divisie noemen. De schaatser uit de ploeg van Groenehart Sport.nl was ontketend in Dronten en pakte samen met Robin Snoek een ronde voorsprong op het peloton. Evert Hoolwerf, ook erg sterk rijdend dit seizoen, werd de nummer drie. Ook in de competitie gaat het erg goed met Van Beek. Na zes wedstrijden en twee overwinningen heeft hij de leiding in het klassement stevig in handen.

Uitslag Eerste divisie