Bij marathonschaatser Ingmar Berga zijn vandaag succesvol schoeven verwijderd uit zijn enkel . De schroeven zaten de gehele winter nog in zijn enkel na een breuk vlak voor het schaatsseizoen.

Vlak voor de start van het schaatsseizoen ging het voor Berga fout tijdens een skeelertraining. Berga viel en brak zijn enkel. Een operatie vond plaats en daarbij werden schroeven geplaatst. Berga herstelde bijzonder snel en stond dan ook al weer snel op de ijzers. Eind december won de rijder uit de sterke BAM-formatie zelfs een marathonwedstrijd in Enschede. Een bijzonder knappe prestatie na de breuk enkele maanden eerder.

Op de Weissensee kende Berga zelfs nog meer succes. Hij won op knappe wijze het ONK. Daarna ging het voor de rijder uit Hoogeveen echter wel minder. “Na de Weissensee kreeg ik weer meer last van mijn enkel. Zal toch te maken hebben met andere beweging of langere wedstrijden. Ik heb deze winter niet het gevoel op de schaatsen gehad zoals tijdens het zomerijs, maar dat is misschien ook wel logisch. Ik hoop dat het nu de schroeven zijn verwijderd het allemaal weer wat soepeler wordt’.

Berga verwacht zijn enkel weer snel te kunnen belasten. “Ik moet vijf dagen rust houden, daarna kan ik hem weer wat belasten.”.