Echte skeelerliefhebbers hebben de naam van B-juniore Bente Kerkhoff waarschijnlijk weleens voorbij zien komen, maar bij het grote publiek was ze nog niet zo bekend. Totdat ze tijdens de Europa Cup in Heerde op fabelachtige wijze de puntenkoers op haar naam schreef. En dat beviel haar, naar eigen zeggen, uitstekend.

Moe, maar met stralende ogen, zit Bente Kerkhoff in een stoel uit te puffen van haar race. Het was behoorlijk zwaar: “Het is heel zwaar om in je eentje te rijden. Zowel mentaal als fysiek is dat heel zwaar, maar het is toch gelukt,” straalt ze. Ik zag dit totaal niet aankomen. In het begin reed ik een beetje achterin het peloton en toen hield een meisje dat niet goed meer bij. Toen dacht ik ‘daar moet ik omheen’, dus dat deed ik, maar toen had ik zoveel snelheid dat ik gelijk het hele peloton inhaalde. Toen dacht ik ‘nu moet ik ervoor gaan ook’ en dat lukte.”

Het was voor Bente de eerste keer dat ze zo’n wedstrijd als vandaag wint. “Ja, dat is wel heel gaaf. In ieder geval weet ik nu dat ik het kan. Ik denk niet dat ik echt thuisvoordeel had. Als je hier een keer getraind hebt, weet je wel hoe de bochten lopen en alles. Ik zie wel hoe de rest van het seizoen loopt, maar ik ben superblij en ik hoop dit zeker nog een keer te herhalen!”

pro-Bente Kerkhoff1

Foto: Timsimaging.nl