De KNSB Inline Cup wedstrijd in Beilen die op 10 mei gepland stond gaat niet door. Venhuizen is op 13 juli een wedstrijd die aan de kalender toegevoegd wordt.

Manon Kamminga won vorig jaar solo in Beilen

Manon Kamminga won vorig jaar solo in Beilen

Na een groot aantal jaren deel uitgemaakt te hebben van de skeelerkalender is Beilen dit jaar geen onderdeel meer van de landelijke skeelercompetitie. De finishstraat verkeerd momenteel is zeer slechte staat en geplande werkzaamheden aan deze finishstraat zijn uitgesteld door bezuinigingen. Het ziet er niet naar uit dat de problemen in de finishstraat voor 10 mei zijn opgelost en daardoor ziet de organisatie gaan andere mogelijkheid dan de wedstrijd te annuleren. De KNSB is bezig om een vervangende wedstrijd te organiseren, maar is daar tot op heden niet in geslaagd. De competitie bestaat momenteel uit zeven wedstrijd. De kans bestaat dat daar nog een wedstrijd aan wordt toegevoegd.

Open wedstrijd Venhuizen

De open wedstrijd in Venhuizen is aan de skeelerkalender toegevoegd. De Open wedstrijd wordt in veel opzichten een bijzondere wedstrijd al zijn alle plannen nog niet helemaal definitief. De kans lijkt groot dat de rijders een Proloog voorgeschoteld krijgen aan het begin van het programma. Na enkele jeugdwedstrijden zal er dan naar alle waarschijnlijkheid een wedstrijd volgen over 60 kilometer. Het parcours in Venhuizen is 3,2 kilometer lang en is daar uitermate geschikt voor.

Finale baancompetitie senioren

Een andere wijziging is de finale van de baancompetitie senioren. De finale zal op 9 juli worden verreden in Almere.

Speciaal evenement in Achterveld op 30 juli

De KNSB is voornemens om in samenwerking met de Mijnten Inline Cup een speciaal evenement te organiseren in Achterveld op 30 juli. Het plan is om 24 skeeleraars uit te nodigen voor deze wedstrijd. Deze rijders zullen in manches starten, zoals uit de motorsport ook wel bekend is. De rijders rijden drie manches en krijgen per uitslag punten toegekend. De beste rijders dringen door tot de grote finale. Een manche wordt verreden over een ronde van 600 meter.

Bij succes wil de KNSB meer van dit soort evenementen gaan koppelen aan bestaande wedstrijden.