Precies een week na het WK Afstanden heeft de Bart Swings al weer de skeelers ondergebonden voor een skeelerwedstrijd. In Berlijn won de Belg meteen en op indrukwekkende wijze.
 
Met een groot deel van de wereldtop aan de start is vandaag de German Inline Cup van start gegaan. De halve marathon van Berlijn kan jaarlijks rekenen op vele deelnemers.
 
Bart Swings is in Berlijn, slechts een week na het schaatsseizoen, zijn skeelerseizoen goed begonnen. In de Duitse hoofdstad wist de Belg solo weg te rijden. Een huzarenstukje, want tijdens de halve marathon ligt het tempo over het algemeen erg hoog en is wegrijden bijna onmogelijk. De Belg, die dit seizoen rijdt voor de formatie van Powerslide slaagde daar echter wel in. Tweede werd de Fransman Guyader. Guyader, dit seizoen rijdend voor EO Skates, won de wedstrijd vorig jaar. Ewen Fernandez, net als Swings nog actief op het WK Afstanden, werd derde.
 
Bij de dames ging de overwinning naar de Colombiaanse Cecilia Baena. Baena (EOSkates) lijkt daarmee weer helemaal terug en vastberaden om net als enkele jaren geleden nagenoeg elke marathon te winnen waarin ze start. De Duitse Sabine Berg werd tweede, Jana Gegner derde.