Bart de Vries maakt volgend schaatsseizoen de overstap naar de ploeg van Radson-Jinstal. Eerder deze week werd duidelijk dat De Vries na twee jaar de ploeg van Van Werven verlaat.

De ploeg van Radson-Jinstal heeft de eerste versterking voor volgend seizoen binnen. De ploeg van manager Dolf Wissmann is zeer verheugd met de komst van De Vries. “We willen met onze ploeg de volgende stap omhoog maken. We zijn zeer tevreden hoe het nu gaat, maar het kan natuurlijk altijd beter. Met Bart halen we iemand die in het verleden heeft bewezen wedstrijden te kunnen winnen en we zijn er van overtuigd dat hij dat in de toekomst ook weer kan gaan doen. We zijn al enkele weken met Bart bezig en hij heeft bewust de keuze gemaakt om bij ons te rijden. Hij wil weer op de juiste momenten de beslissende aanval kunnen maken, daarvoor krijgt hij bij ons de kans”.

Bart de Vries kende een moeilijke start van dit seizoen. Tijdens een zomertraining brak hij zijn arm en de revalidatie koste hem veel tijd. Toch had de nieuwe aanwinst van Radson-Jinstal natuurlijk zijn aandeel in de vele zeges van zijn ploeg tijdens de kunstijsperiode van dit seizoen en de Aart Koopmans Memorial op de Weissensee.

Naast De Vries zijn Frederik Nauta, Fabio Francolini en Sjaak Schipper zeker van hun plaats bij de ploeg. Momenteel wordt nog met Douwe Bierma gesproken, maar de verwachting is dat ook hij aan de ploeg verbonden blijft. Er wordt nog gezocht naar een rijder die de ploeg gaat versterken.