Enkele rijders van BAM staan voor een drukke zaterdag. Om 13:00 wordt er een vijf kilometer afgewerkt en om 20:00 worden de rijders aan de start verwacht in Utrecht in het kader van de tweede marathonwedstrijd van dit seizoen. 

Hij lijkt gekkenwerk, nee het is gekkenwerk. Om aan het begin van de middag een vijf kilometer te rijden in het Duitse Erfurt en ’s avonds aan de start te staan bij de tweede wedstrijd in de KPN Marathon Cup. Erfurt en Utrecht liggen toch al snel een kleine 600 kilometer uit elkaar en dat zal toch een kleine vijf uur rijden in beslag gaan nemen. Een vertrek om 14:00 vanuit Erfurt houdt in dat je om 19:00 in Utrecht kan zijn, het is dus mogelijk, al mag je niet teveel vertraging hebben onderweg.

Jillert Anema weet ook dat het niet ideaal is voor zijn jongens maar houdt vast aan bepaalde doelstellingen. De rijders kunnen zich in Erfurt eventueel rechtstreeks plaatsen voor het NK Afstanden op de vijf kilometer en dat is belangrijk. Daarnaast wil Anema ook aan de leiding blijven staan in het klassement. Dat heeft als hoofdreden dat de leider in het klassement na drie wedstrijden uitgenodigd zal worden voor de eerste Mass-start tijdens dit seizoen in World Cup verband.

Morgen om 20:00 gaat het startschot in Utrecht voor de A-rijders. Naar alle waarschijnlijkheid gewoon met enkele rijders van BAM in het peloton.