Morgen staat de vierde etappe van de KPN Marathon Cup op het programma, maar de rijders van BAM hebben meer doelen dit seizoen. Bijna de gehele ploeg reed een drie kilometer in Heerenveen.
 
Opvallend was de winnende tijd op de drie kilometer van Robert Bovenhuis. Bovenhuis, twee seizoenen geleden verrassend deelnemer aan World Cup wedstrijden, reed een nieuw persoonlijk record met 3.45,99. Bovenhuis moest de eerste plaats wel delen met Jorrit Bergsma, zijn opponent in de race. Bovenhuis begon erg snel en leek de rit te winnen, maar de sterke Bergsma kwam sterk terug. Telstar-rijder Frank Vreugdenhill werd derde met 3.46,89. Vreugdenhill is tijdens het NK een gevaarlijke outsider voor het podium op de lange afstanden.
 
Op de duizend meter bij de heren liet Maurice Vriend zien goed in vorm te zijn. Vriens reed naar 1.10,96 en bleef daarmee zijn ploeggenoot Verweij drie honderdsten voor.
 
Op de 1500 meter bij de dames zette Marrit Leenstra een redelijke rit neer. Leenstra kwam uit op 1.57,39. Haar ploeggenote Van Beek reed 2.00,44.
 
Uitslagen