De ploeg van BAM slaat de KPN marathon cup van morgen in Groningen over. De ploeg verblijft momenteel in Tenerife om onder betere omstandigheden te kunnen trainen.

Jorrit BergsmaVoor de tweede keer deze winter vertrekt de bijna volledige ploeg van BAM naar de zon om onder betere temperaturen te kunnen trainen. Bob de jong is de enige schaatser van de ploeg die niet is meegereisd. De Jong verblijft momenteel in Collalbo om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen.

De ploeg van BAM vertrekt met verschillende intenties naar de zon. Jorrit Bergsma en Alexis Contin hebben zich geplaatst voor de Olympische Spelen en hebben dit natuurlijk als hoofddoel. Bob de Vries, Ingmar Berga en Arjan Stroetinga zullen vooral het natuurijs in hun hoofd hebben en de laatste drie competitie wedstrijden.

Klassement

Het klassement is in jaren niet zo saai geweest en met de afwezigheid van Bob de Vries en Arjan Stroetinga, zal er waarschijnlijk niets veranderen in het klassement. Bob de Vries gaat aan de leiding met 303,1 punten gevolgd door zijn ploeggenoot Stroetinga met 254,3. Frank Vreugdenhil staat derde met 207,2 punten. Enorme verschillen die in een wedstrijd bijna niet te overbruggen zijn.

Groeneveld

Ook Christijn Groeneveld, de nummer vier van het NK in Dronten, verblijft met zijn TVM-ploeg op Tenerife. Groeneveld zal dus zeker ook niet rijden in Groningen. Net als BAM gaat ook TVM na de periode op Tenerife naar Inzell. Dat geeft mogelijkheden voor de marathonrijder Groeneveld binnen de TVM-ploeg. “We zijn dan dicht bij de Weissensee, dus misschien pak ik het ONK wel mee”, aldus Groeneveld.