Het lijkt er op dat schaatssponsor BAM nog niet definitief verloren is voor de schaatssport. Het AD meldt dat de deur weer op een kier lijkt te staan na de grote successen in Sotsji.

Arjan StroetingaEerder dit seizoen werd definitief duidelijke dat BAM uit de marathonsport stapt. Toch lijkt er nu weer een kans dat BAM doorgaat. Alfred Bolks, voorzitter van de stichting van de ploeg, is erg positief over de fantastische prestaties van zijn ploeg in Sotsji en wil serieus kijken of toch doorgegaan kan worden met zijn schaatsploeg.

‘BAM is overdonderd door het succes in Sotsji’, zegt Bolks. Vorig weekeinde waren twee man van de raad van bestuur in de Adler Arena, toen Bergsma brons won op de vijf kilometer. Directieleden zagen dinsdag live hoe Bergsma zelfs olympisch kampioen werd op de tien kilometer, waar Bob de Jong bovendien het brons veroverde. ‘Dat heeft echt een golf van enthousiasme losgemaakt.’

Vorige week liet Jillert Anema weten zich geen zorgen te maken over de toekomst van zijn ploeg. “De jongens en ik willen graag bij elkaar blijven en daar zijn nu gesprekken over met partijen.” Of BAM daar ook een partij van is, is nog onduidelijk, maar zeker niet ondenkbaar.