Arjan Stroetinga heeft in Eindhoven zijn eerste overwinning van het seizoen binnen weten te halen. De rijder uit de formatie van BAM won de wedstrijd door de spint te winnen in een kopgroep van zes. Van de zes mannen in de kopgroep droegen drie schaatsers de groene kleur van BAM. Deze drie mannen wisten ook het podium te betreden. Achter Stroetinga sprinten Bob de Vries en Jorrit Bergsma naar respectievelijk de tweede en derde plaats. In het algemeen klassement behoudt Bob de Vries de leiding.

Uitslag Heren
Spigt kan het ook op kunstijs

spigt wint

In Eindhoven was Spigt de verrassing van de avond bij de dames. In een fraaie wedstrijd met verschillende kopgroepen en een ronde voorsprong wist de natuurijsspecialiste het knap af te maken in de finale. In een sprint met drie klopte ze haar vruchtgenoten Imke Vormeer en Iris van der Stelt. Janneke Ensing behoudt de leiding in het klassement, maar zag Mariska Huisman wel iets dichter bij komen.

Uitslag Dames

 

Hattrick voor Van Beek

Van Beek wint In Eindhoven

In de Eerste Divisie zorgde Thom van Beek voor een mooie hattrick. Na Haarlem vorige week zaterdag en donderdag in Dronten won de rijder uit de ploeg van GroeneHartsport.nl zijn derde wedstrijd op rij en niet op een misselijke manier. Gedurende de race schuwde de sterke Van Beek de aanval niet en in de massasprint kwam hij met meters voorsprong over de finishlijn. Met zijn zege deed Van Beek Bovendien goede zaken in het klassement. Tweede werd Wim Dillen. Gerard Nijgh finishte als derde.

Uitsslag Eerste Divisie