Naast het schaatsen gaat Crispijn Ariëns ook voor Van Werven skeeleren. Hij vormt met Gary Hekman een ijzersterk duo.

Naast collega’s zijn Ariëns en Hekman ook goede vrienden en willen zij internationaal de strijd aan gaan met onder andere meervoudig wereldkampioen Bart Swings. Eerste wedstrijd op het programma van het duo wordt Trois Piste in Frankrijk. Een pistetoernooi waar drie dagen achtereen op verschillende banen wordt gestreden. Ariëns zal het toernooi gebruiken om beter te worden en wielen te testen.

Het team gaat namelijk rijden voor Cado Motus. Hekman rijdt al jaren op het merk, Ariëns stapt over van Powerslide. “Ik reed altijd op Powerslide en stap nu over. Dat is een groot verschil. Ik ga de week in Frankrijk gebruiken om alle wielen te testen, zodat ik precies weet welke wielen ik wanneer moet gebruiken.”

Op de Van Werven teamsite laat coach Roy Boeve weten dat zij elke wedstrijd willen winnen. “Het klopt dat we op papier absoluut de beste zijn. Daarom willen we elke wedstrijd winnen komende zomer. Maar we zullen de wedstrijden ook gebruiken om te trainen op nieuwe tactieken. We gaan er bovenal alles aan doen om aantrekkelijke wedstrijden te maken.”

Zowel Ariëns als Hekman geven aan niet naar de wereldkampioenschappen in Argentinië af te reizen. Het schaatsseizoen is dan alweer begonnen en beide heren geven de ijzers de voorkeur. Europese- en Nederlands kampioenschappen zullen dan ook de hoofddoelen zijn deze zomer.

Naast Crispijn en Gary heeft Van Werven ook de cupwinnaar van 2013 in haar gelederen. Rick Smit zal ook dit jaar in het groen/geel van Van Werven gaan rijden. Nieuwe aanwinsten zijn Rob Hadders, winnaar van de marathon in Beilen, Jordy Harink en Thom van Beek.