Luc ter Haar en Elma de Vries hebben de afvalkoers gewonnen tijdens de Nederlandse kampioenschappen op de piste in Heerenveen. Bij de junioren A zegevierden Marc Middelkoop en Marijke Groenewoud. 

Elma de Vries won de afvalkoers op spectaculaire wijze. Na enkele aanvallen in de attractieve dameskoers koos De Vries op het juiste moment de aanval. De Vries kreeg meteen een gat en de rest leek het al snel goed te vinden, want er werd nauwelijks jacht gemaakt op De Vries. Met een ronde voorsprong won ze de wedstrijd voor Bianca Roosenboom en Manon Kamminga.

De heren lieten de saaiste wedstrijd van de avond zien. Na een vroege aanvalspoging van Aleid Klompmaker gebeurde er niets in de wedstrijd. Een kolfje naar de hand van de snelle Luc ter Haar die het dan ook in het sprintje relatief gamakkelijk wist af te maken. Ruurd Dijkstra werd tweede, Ronald Haasjes derde.

De wedstrijd bij de junioren A dames was ware slijtageslag waarin Marijke Groenewoud duidelijk de sterkste was. Met maar liefst twee ronden voorsprong won ze de wedstrijd voor Elisa Dul en Maya de Jong. Bij de heren wist Marc Middelkoop na de duizend meter ook de afvalkoers te winnen.

Uitslagen