Activia stopt met de sponsoring van haar damesploeg. De langebaansponsor maakte vandaag bekend dat het zich in september terugtrekt als sponsor van de damesploeg.

Coach Jac Orie en zijn dames Laurine van Riessen, Annette Gerritsen, Diane Valkenburg, Pien Keulstra en Roxanne van Hemert moeten opzoek naar een nieuwe geldschieter voor het volgende schaatsseizoen. Activia begon bijna twee jaar geleden met de sponsoring van de damesploeg. De optie op een verlenging, die was afgesproken bij de contractonderhandelingen, zal niet gelicht worden.

De Activia-ploeg van Jac Orie maakt een buitengewoon slecht seizoen door. Alleen Laurine van Riessen plaatste zich op de Spelen. Van Riessen deed dat op de vijfhonderd meter, niet meteen haar meest geliefde afstand. Vier jaar geleden veroverde Van Riessen nog het brons op de Olympische duizend meter. Haar ploeggenote Gerritsen won daar zelfs zilver, maar weet de laatste jaren dat niveau niet meer te halen. Diane Valkenburg, die de laatste jaren doorbrak als wereldtopper, kent juist dit Olympische seizoen een erg moeilijk jaar en haalt haar ‘oude’ niveau niet.

Activia zelf geeft aan dat een van de redenen om te stoppen met de sponsoring is dat het merk slechts zichtbaar is tijdens de wedstrijden. Een veel gehoorde opmerking vanuit de schaatssponsoren.

De mannenploeg van Jac Orie is al wel zeker van een sponsor. Het contract met Brandloyalty loopt door tot 2016.