Het skeelerseizoen 2012 loopt tegen zijn einde en het schaatsseizoen staat op het punt van beginnen. Nu al is duidelijk dat het volgend skeelerseizoen een seizoen wordt met vele hoogtepunten die zich in een rap tempo opvolgen.

Naast de nationale wedstrijden en de Nederlandse kampioenschappen is de skeelerkalender volgend jaar vooral flink gevuld met grote internationale wedstrijden. Dat komt door de World Games die van 25 juli t/m 4 augustus plaatsvinden in het Colombiaanse Cali. Nederland heeft hier, door haar goede prestaties van het afgelopen WK, enkele plaatsen veroverd.

Een dikke twee weken na de World Games vindt het WK skeeleren plaats in het Belgische Oostende(21 t/m 31aug). De kampioenschappen zijn in vergelijking tot voorgaande jaren erg vroeg. Door de grote reisafstand tussen Belgiƫ en Colombia lijkt een combinatie van beide toernooien niet optimaal. Zeker ook gezien het feit dat het EK waarschijnlijk in Nederland zal plaatsvinden is Colombia een ver uitstapje voor veel rijders dat lastig in te plannen zal zijn.

Het EK vindt over het algemeen plaats in de laatste week van juli en/of de eerste week van augustus. Omdat nu de World Games in die periode plaatsvinden zullen de Europese kampioenschappen waarschijnlijk naar voren gehaald worden. Wanneer is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk ergens aan het begin of halverwege juli. Erg veel internationaal skeelergeweld dus in korte tijd.