De schaatssport is wederom een geldschieter armer. 1nP stapt na het huidige schaatsseizoen uit de schaatssport. Eerder al gaven Hofmeier en Control aan geen toekomst meer te zien met het schaatsen.
 
Michiel Wienese gaf, manager van de ploeg, in de Volkskrant aan dat hij op zoek moet naar een nieuwe sponsor. Voor Wienese heeft dat op dit moment de hoogste prioriteit. Naast een nieuwe sponsor zal Wienese ook op zoek moeten naar nieuwe rijders. Ben Jongejan kondigde enkele weken geleden zijn afscheid aan en Bart van den Berg heeft besloten verder te gaan als marathonschaatser. Mocht er een nieuwe geldschieter gevonden worden dan kunnen Frank Hermans, Lucas van Alpen en Thom van Beek rekenen op een nieuw contract. De toekomst van Bram Smallenbroek bij de ploeg is nog niet duidelijk.
Verder geeft de manager aan uit te kijken naar versterkingen. De naam van Ted-Jan Bloemen wordt dan al snel genoemd. Mede omdat de ploeg zich verder wil blijven ontwikkelen op allroundgebied.  Ook tegen een vrouwenploeg staat hij niet onwelwillend.